петък, март 29, 2024

Оборудват с видеокамери всички градски и междуградски автобуси

Date:

Сподели новината.

Всички превозни средства, които извършват обществен транспорт, ще бъдат оборудвани с видеокамери. Това съобщи министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски след среща, организирана от министър-председателя Бойко Борисов, за засилване на мерките за безопасността на пътя. 
Извънредната среща  на премиера с всички отговорни институции беше инициирана по повод зачестилите пътни инциденти в последните няколко дни.
Министър Московски посочи, че с оборудването на превозните средства с камери, които да заснемат цялата пътна обстановка, ще се осъществява постоянен контрол на водачите. В същото време, с тях значително ще се подпомогне МВР при установяване на причините за пътно-транспортните произшествия. Планираме още да въведем като задължително изискване, всички седалки да са оборудвани с колани и да се спазват нормите за евростандарт с най-високи нива на безопасност, допълни още той.
По отношение на критериите за свидетелствата за управление, наредбата е адаптирана към европейските изисквания, но сме готови да бъдем още по-рестриктивни, каза министърът. Започваме засилени проверки на всички пунктове за технически прегледи, а до седмица в Народното събрание ще бъде внесен законопроект за регистрационен режим на автосервизите и автоморгите, с който ще можем да контролираме тяхната дейност, посочи Московски.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Вандали изпотрошиха над 60 спирки в София, а щетите са за над 60 хил. лв.

Все повече спирки в София стават обект на вандалски...

Кола се заби в стълб на метри от автобусна спирка в София (СНИМКИ)

Кола се заби в стълб близо до автобусна спирка...