събота, април 20, 2024

Столична община инвестира над 2 млрд. лв. в развитие на ВИК инфраструктура

Date:

Сподели новината.

Ако Валери Симеонов не подаде оставка, трябва да подаде оставка цялото правителство. Така е в нормалните демокрации. Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ по време на брифинг в Народното събрание, цитиран от „Фокус“. Според него оставката на Антон Тодоров е била правилен ход, но и Симеонов трябва да направи същото, защото и двамата си позволиха да отправят индиректни заплахи към журналиста от Nova Виктор Николаев.

„Самото решение за тази оставка (на Тодоров – бел. Ред.) беше правилно, защото колегата прекрачи границите. Заплаши медии, журналисти, но освен него дори в същите студия, в същия ден, а и след това, Валери Симеонов направи същото“, каза Карадайъ.

Той поясни, че когато Валери Симеонов ползва пресцентъра на правителството, той вече не е само физическо лице, а представлява властта. „Власт, която заплашва и поставя ултиматуми на медии и не само на медии“, добави председателят на ДПС.

Карадайъ заяви, че демокрацията в България трябва да бъде защитена. „Докато председатели на комисии и вицепремиер ползват езика на омразата и ксенфобиията и самите те са действащите лица на омразата, ние продължаваме да се отдалечаваме от нормалността“, поясни той.

„В България националистите участват във властта без да има нужда от тях. ГЕРБ ги включиха във властта, но не само, че ги включиха – те упорито се опитват да ги легитимират, а понякога дори да им подражават. Вчера техен народен представител се опита да ни внушава от трибуната на Народното събрание, че може да препоръчаме техния модел и на Европа“, каза Карадайъ, уточнявайки че това е станало по време на гласуването на оставка на Антон Тодоров като народен представител от ГЕРБ.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

ВАС прекрати делото, заведено от Мая Манолова срещу демонтажа на паметника на Съветската армия

Върховният административен съд обезсили разпореждане на Административен съд София-град,...

Вандали изпотрошиха над 60 спирки в София, а щетите са за над 60 хил. лв.

Все повече спирки в София стават обект на вандалски...

Кола се заби в стълб на метри от автобусна спирка в София (СНИМКИ)

Кола се заби в стълб близо до автобусна спирка...