четвъртък, април 25, 2024

Соломон Анжел стана сервитьор

Date:

Сподели новината.

 Има филм Беднякът – милионер. Но при нас се разиграва Милионерът – бедняк. Дама, излъгана от фараона Соломон Анжел разказа пред Супер 19’, че неотдавна ходила да види завлеклия 309 души строителен предприемач в неговото малко ресторантче в Младост, където сервирал сам. Един от първите олигарси на демокрацията беше хит в зората й. Той събираше парите на наивници, за да им построи Град на мечтите. Хората авансово плащат за жилища, които така и не получават. И съдът е принуден да заведе дело срещу Анжел.
По онова време омайникът, който обича да води журналисти в Шератон и да ги черпи, за да му лъскат имиджа, има завидно състояние. Освен със строителство, той се занимава и с много други бизнеси, сред които най-видимият са луксозни заведения. При него парите текат като река или поне на пръв поглед изглежда точно така.
Съдът обаче блокира сметките му в Пощенска банка. Анжел и неговият съдружник Чавдар Райчев са принудени да отговарят за присвояване на 169 918 897 стари лева.
В началото на делото през 1995 г. те се равняват на над 3 милиона долара. През 2009 година, когато то приключва, вече са се стопили на 170 хиляди лева. Соломон Анжел е пуснат на свобода срещу гаранция от 50 000 сегашни лева. Казва, че за да я плати е продал къщата си на бул. Скобелев между Руски паметник и 5-те кюшета. Поема я скандалната фирма Софийски имоти.
Днес на това място се извисява мащабен бизнесцентър, който обаче повече от година така и не отваря врати. Анжел пък първо открива месарски магазин, а после и въпросното ресторантче, за което ви разказахме. Преди година съдът отново разглежда неговото дело и се оказва, че олигархът бил злоупотребил само с 5200 днешни лева. Според измамените истинският виновник за източването на парите му бил вицепремиер в едно от правителствата на прехода, а Анжел бил само фигурант.

 

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

ИЗВЪНРЕДНО: СЕК прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ

Средна европейска класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ....

Общинските съветници от ПП СЕК подкрепиха създаването на „Фонд за развитие на Летище Бургас“

Очаквано, общинските съветници от Средна Европейска Класа категорично подкрепиха...

Партия Средна европейска класа няма да подкрепи правителство начело с премиер от ГЕРБ

От самото създаване и реализирането на идеята и коалицията...

Бачийски: Нека продължим да създаваме по-добра и по-силна България!

Депутатът и лидер на ПП "Средна европейска класа" -...