петък, април 26, 2024

Митьо Пищова вегетира

Date:

Сподели новината.

Известният в цялата страна бохем Митьо Пищова е изправен пред угрозата да дочака края си на легло. Димитър Маринов, както е истинското име на едрогабаритния колорит, лежи вече трети месец неподвижно, а от залежаването мускулите му са започнали да атрофират.

 Преди месец Пищова се потроши – счупи лумбален прешлен, а за да го оперира, са му нужни 4000 лева. Никой обаче не дава и пукнат грош, за да помогне на бившия бохем №1 на Търново. „Продължа ли да лежа, мускулите ми ще атрофират и ще остана инвалид – сподели със сълзи на очи Пищова. –

Никой не иска да ми даде и 5 стотинки

да циментират лумбалния ми прешлен. Заради него не мога да ставам от леглото. Идват синът ми и двама-трима приятели, които ми помагат да влеза в проходилката и с нея се движа криво-ляво. Сам не мога да мръдна на сантиметър”.

Пищова се контузил, след като се подхлъзнал на стъпалото на входната врата и паднал като круша на рождения ден на детето на свой приятел. Въпреки че адски го боляло, се надигнал и отишъл на конкурс за красота в Стара Загора. Гърбът му бил блокиран с инжекции за обезболяване и куцук-куцук, се справил.

Болките обаче станали непоносими и Пищова се принудил да отиде на скенер в Плевен. Докторите установили, че сакатлъкът е голям – има счупен лумбален прешлен, който трябва да се циментира. Операцията щяла да струва 4 хилядарки, с които обаче търновецът не разполага, тъй като цял живот е живял на широко. В същото време разноските за лекарствата му за сърцето, диабета и подаграта са 300 лв. на месец. „Тъкмо се бях възстановил,

6 месеца обикалях по болници, щях да умра

и ето – пак съм на легло”, споделя Митьо.

Според него в момента съдбата му връща тъпкано за една негова голяма лъжа. Преди време той изстреля „новината”, че намерил 140 000 лв. в мазето на бабината къща, докато я прочиствал, подготвяйки я за продан. Така се натъкнал на невероятната находка. „Не съм намерил никакво имане. Измислих го, за да… не ме съжаляват! Но ето, нещастията се случиха и лъжата ми лъсна!”, кахъри се Пищова.

Малко след като „хвърля на върбите” публиката, както той се изразява, търновецът получи инфаркт, оперираха му крака, беше пак на косъм от смъртта. По чудо оцеля. Последваха тежки решения: „На 50 пу*ки съм изтрил телефоните, защото не стават за нищо! За к’во ми са?! Като бях у болницата, се изясни картината! Видях, че не идват на свиждане, не идват да ми носят лимони, портокали, един сок не са ми донесли! Да го ду-ха-а-ат!”.

Положението не се е променило. И сега пак от болничното легло Пищова отново прави болезнена равносметка: „Като си здрав, ти викат: „Ти си велик!”. А като легнеш – никой не те поглежда. На колко хора съм помогнал, хранил съм ги, поил съм ги, а сега на никого не му пука, че ще остана инвалид”, плаче бившият бохем.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Иманярски канал от България към САЩ ползвал обществени пощи

От САЩ са ни върнали древен шлем и други...

Скоро няма да можете да си купите SSD на Western Digital

Cepиoзнa пpoмянa щe нacтъпи нa xapдyepния пaзap пpeз втopaтa...

Касапницата в Меричлери, причинена от 17-г. момиче, завърши с труп

В болница в Пловдив почина 83-годишната жена, която бе...

Голям провал със знаков завод в Ловеч

Помните ли, че в началото на месец юли 2021...