петък, март 29, 2024

Бургазлия променя икономически региона

Date:

Сподели новината.

Бургаският общински съветник – активист и предприемач Константин Бачийски методологично и последователно развива години на ред програма от около 10 точки, която ще осигури хиляди нови работни места в региона.
Това става с постепенното изпълнение на неговата стратегия за икономическо стимулиране на месния бизнес и инвестиции в региона. Малко известен факт е , че този сезон Бачийски помогна за удължаването на туристическия сезон. Тази година в международен аспект възникнаха неочаквано добри шансове за България и имаше голям интерес на туристи от Русия и от бившите републики от СССР да посещават страната ни с чартърни полети. Само че пред тези полети имаше ограничения във връзка в със спогодбата между България и Русия създадена преди няколко десетилетия, която регламентира, че от българска страна полетите могат да се осъществяват от авиокомпаия „Балкан”, сега вече „България еър”, а от руска страна от „Аерофлот”. Всички останали компании, които провеждат полети между двете страни, трябваше да получават съгласуване от Главнавъздухоплавателна агенция в България и същата агенция от Русия. Само след такова разрешение можеше да се осъществява полет. За облекчение на трафика преди няколко години към тази спогодба е добавя анекс оказващ , че между 15 май и 16 септември между България и Русия могат да летят всякакви авиокомпании без съгласуване. Проблемът се състоеше в това, че преди 15 май и след 16 септември тази година имаше голям интерес от авиокомпании, които искаха да докарат туристи у нас, но нямаше как да се извършат тези полети  Чрез действия и усилия на Бачийски се разреши проблема за пристигането на самолети с руски туристи извън периода 15 май – 16 септември, като със съвместни усилия успяват да съгласуват на международно ниво удължаване на периода от 1 април до 30 октомври, като по този начин се увеличи „прозореца”, който вече не е от 15 май до 16 септември, а от 1 април до 30 октомври…почти с месец и половина се удължи времето за полети преди сезона и месец и полови в края на сезона. По този начин се облекчава пристигането на десетки хиляди туристи извън активния сезон , които вкара допълнителен финансов ресурс в региона и косвено в бюджета на държавата.

Бачийски вече се пребори и за постоянни целогодишни полети от Летище Бургас. За целта общините в региона създават специален фонд, който стимулира през зимните месеци компаниите да летят постоянно от и до Бургас. След проведени редици преговори с авиокомпании, в близките месеци ще бъдат открити нови линии до Германия, Испания, Италия и Франция, именно благодарение на усилията на Бачийски и неговата инициатива. Това ще помогне да се привлече чуждестранни пътници извън активния летен сезон и по-дълъг туристически сезон, ще помогне за подобряването на живота на хората от  региона, защото много хора вече работя и живеят в чужбина или децата им учат в чужбина , а също ще помогне сериозният бизнес да стъпи тук. Именно липсата на целогодишни редовни полети и е била една от пречките за навлизане на някой по-големи чужди компании в цялата област. Сега този проблем е премахнат и с откриването на нови целогодишни работни места ще се подобри икономика в региона и благосъстоянието на хората.
 
Отделно, Бачийски работи върху реализирането на стратегия за развитие на пръстен от индустриални зони край Бургас. Чрез изграждането им и правилна стратегия за привличане на фирми-инвеститори ще бъде даден мощен стимул за разкриване на много нови работни места. Бургаският съветник визира примера на „Тракия икономическа зона“, която се състой от 7 отделни индустриални зони , които се намират край Пловдив и генерира огромен финансов ресурс в последните години, разкривайки 20 000 хиляди нови работни места и привличайки над милиард и половина инвестиции до сега. Точно това от което се нуждае и региона на Бургас. Според стратегията на Бачийски, Бургас също може да се превърне в примамливо място за отваряне на нови чисти производства и логистични центрове, което ще даде стимул на местната икономика и ще доведе до повишаване на доходите на населението.
Бургаският съветник работи по тази стратегия вече няколко години и се очаква в съвсем скоро време тя да даде своите реални резултати. Така бургаската икономика ще получи силен  импулс за развитие.

Константин Бачийски стана популярен с това, че от години защитава и отстоява обществения интерес, като измисля и реализира идеи, които подобряват и развиват региона. Той е инициатора на намаляването на такса битови отпадъци за бизнеса от 11 на 6.7% , които преди това неоснователно се събира и всяка година генерираше излишъци в бюджета. Също така е инициатор за създаването на нова комисия за спасяване на стадион Черноморец и благодарение на неговите усилия и най-вече на упоритостта на Константин Бачийски, Община Бургас все още има шанс да запази този спортен актив.
Известен и с това, че от години дарява всичките си заплати като общински съветник за подобряването на бургаското здравеопазване. Става въпрос за възнагражденията, които е получил в периода, в който активно се занимава с обществена дейност – от 2011 година до сега. Само за последната година е подпомогнал редица лечебни заведения в Бургас и региона. На скоро след анкета с участието на бургазлии закупи супер модерен кувьоз от реномираната немска марка Dräger за нуждите на УМБАЛ Бургас. Месеци преди това с лични средства обнови оборудването на цял етаж за Център за психично здраве в Бургас, както и подпомогна спешната помощ в Средец.
Отделно през годините подкрепя повишаването на качеството на образуванието , както подпомага на редица образователни инициативи, като последната му инициатива беше оборудване компютърен кабинет в Университет “Проф. д-р Асен Златаров” Бургас.

За принос в развитието на Бургас, Константин Бачйски и номириран за личност на годината за 2016 година  Ако подкрепяте някой от неговите инициативи или Ви допадат неговите действия може да го подкрепите в анкетата, като гласувайте за него на този линк.

 

 

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Партия Средна европейска класа няма да подкрепи правителство начело с премиер от ГЕРБ

От самото създаване и реализирането на идеята и коалицията...

Бачийски: Нека продължим да създаваме по-добра и по-силна България!

Депутатът и лидер на ПП "Средна европейска класа" -...

Независима ли е независимата експертиза при повторното броене на изборните бюлетини в Бургас?

В Бургас, резултатите от изборите за общински съветници събуждат...

СЕК срещу „Задкулисните игри в местната политика”

В стила на политически наблюдател, разказващ за тайните сделки...